Wie ben ik

Ulrike Dietze (1971)

Mijn naam is Ulrike Dietze. Na mijn eindexamen in Duitsland ben ik naar België verhuisd. Daar heb ik 18 maanden vrijwilligerswerk gedaan met vluchtelingen. Daarbij heb ik veel ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen met trauma’s en in moeilijke situaties.

Na die tijd ben ik gaan studeren en in 1995 ben ik naar Nederland verhuisd om verder te studeren.

Sinds 2003 vang ik thuis langdurig pleegkinderen op. In het werken met deze kinderen en hun ouders en netwerk kwam ik veel problematieken tegen waarin ik me meer heb verdiept en geschoold. Ik heb me intensief verdiept in traumawerk en hechtingsproblematiek.
Toch voelde ik mezelf vastlopen in mijn eigen leven. Lange tijd heb ik mijn lichaam niet kunnen voelen. Ik had een baan, een partner, huis en kinderen om voor te zorgen. Toch voelde ik me niet echt levend. De hulpverlening die ik had bracht daar geen verandering in. Vele jaren leefde ik zo ‘gewoon’ door. Uiteindelijk was dit voor mij zo onbevredigend dat ik toch weer op zoek ben gegaan naar hulpverlening. Ik kwam terecht bij lichaamsgerichte therapie. Dat heeft mijn leven totaal veranderd. Van overleven ging ik over tot werkelijk leven. Ik begon mijn lichaam te voelen en mijn levensenergie begon te stromen. Ik heb zo mijn verleden kunnen opzoeken en verwerken.

Vervolgens ben ik mezelf gaan scholen en heb de drie jarige opleiding tot lichaamsgerichte coach gevolgd bij Phoenix in Utrecht. Op dit moment zit ik in de afstudeerfase van de opleiding Integrated Psychotherapie van Bodymind opleidingen voor therapeut lichaamsgerichte psychotherapie.
Wat mij raakt in mijn werk is de zachtheid die ik bij mensen zie ontstaan wanneer ze hun innerlijke delen leren kennen, begrijpen en omarmen wanneer ze zichzelf weer kunnen lief hebben.
Door mijn ervaring met mensen en mijn eigen ervaringsdeskundigheid op het gebied van vroegkinderlijk trauma, (seksueel)misbruik, dissociatie, geweld en hechtingsproblematiek, ben ik in staat om snel en zacht tot de kern door te dringen.
Ik heb weet van de noodzaak van eigen tempo en diepte te kunnen bepalen en kan geduldig naast je lopen bij het ontdekken van je eigen blokkades, pijnpunten en jouw zoektocht naar je werkelijke zelf.
Door het verwerken van mijn eigen geschiedenis is geen verhaal mij te groot. Ik ben in staat om de bedding en veiligheid te bieden die nodig is in het begeleiden van jouw proces.